Oktatóprogramok (régi oldal)

Mozgásformák, amik az egész családnak szórakoztatóak

Egy kis mozgás senkinek sem árt, ugye, és legtöbb esetben használ is. Különösen akkor, ha családosok vagyunk, és szeretnénk együtt valami szórakoztató időtöltést választani, esetleg egy nagyot pihenni. Az utóbbi könnyen elősegíthető, ha olyan elfoglaltságot találunk, amivel aktivizáljuk a családot.
Mozgásformák, amik az egész családnak szórakoztatóak

A szabadtéri játékok terepe lehet a saját kertünk, egy park, vagy egy mező, rengeteg lehetőségünk van a szórakozás és játék ötvözésére. Otthonunkban kicsit kényelmesebb talán, és ha nagyobb kerttel rendelkezünk, a trambulin, a hinták és mászókák éppúgy számításba jöhetnek, mint a labdajátékok. Ne becsüljük le az asztalitenisz lehetőségeit, remek szórakozást biztosít az egész családnak, a létszámtól függően forgózhatunk, versenyezhetünk egymással, biztosíthatunk örömteli programot magunknak, aminek a végén bizony mindenki kellően elfárad majd. Egy focikapu felállításával akár a családi gólkirályt is megtalálhatjuk, de egy kosárpalánk is hagy hasznot tehet az udvarban.

Ha esetleg egy parkban töltenénk a szabadidőnket, akkor a tollas nagyszerű lehetőséget kínál a mozgásra. Olimpiai sportról van szó, mégsem kell véresen komolyan venni egy családi kiruccanáskor, igazi társas játék, amit kisebbek és nagyobbak is egyaránt élvezni fognak. Éppúgy a frizbi és a bumeráng is jó választás, de ha tényleg nem szeretnénk túlbonyolítani, akkor egy nem túl kemény labda, például egy röplabda segítségével játszhatunk egy hagyományos elkapós játékot is, a cicázást. Ezt jó idő esetén, ha van rá lehetőségünk, akár a kertben felállított medencében, de egy strandon is játszhatjuk kortól függetlenül.

Nem maradhat ki a sorból a kerékpár sem, hiszen ha már elég nagyok a gyerekek ehhez, akkor kisebb kirándulásokat is bonyolíthatunk két keréken. Ha pedig úgy érezzük, van bennünk kellő lendület, a görkorcsolya nagyon mulatságos pillanatokat szerezhet mindannyiunknak, csak ne feledkezzünk meg a görkorcsolya sisakok és testvédők használatáról eközben.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb játékok a gyerekeknek

A legjobb játékok a gyerekeknek

Nem csak szórakoztatnak, fejlesztenek is.

Szabadság és tanulás egyszerre? Nem lehetetlen

Szabadság és tanulás egyszerre? Nem lehetetlen

Te is utálod, amikor az ünnepnapok hétvégére esnek?

5 kreatív ötlet benti játékhoz

5 kreatív ötlet benti játékhoz

Rossz idő esetén sem kell feltétlenül csak a családi mozizást választani az egyetlen közös programnak. Néhány egyszerű ötlettel kreatívan is eltölthetjük az időt.