Oktatóprogramok (régi oldal)

A legjobb módja a transzcendentális meditáció megtanulásának

A transzcendentális meditáció tanulásának legjobb módja egy hitelesített tanár vagy online tanfolyamok.
A legjobb módja a transzcendentális meditáció megtanulásának

Nincs egyetlen helyes módja a gyakorlásának, és nincs meghatározott idő, amely optimális lenne a tanuláshoz. A kezdőknek érdemes néhány perccel kezdeniük, és felfelé haladniuk. Egy idő után képesek lesznek akár 20 percig is meditálni anélkül, hogy ezt meg kellene tenniük. Vannak azonban bizonyos követelmények, amelyeknek egy oktatónak meg kell felelnie ahhoz, hogy ezt a tanfolyamot kínálhassa.

Először is, olyan tanárt kell találni, aki rendelkezik a meditáció ezen formájához szükséges képesítéssel. A tanárnak képzettnek kell lennie a módszerben, és hajlandónak kell lennie arra, hogy megfelelően megtanítsa a technikát. A foglalkozások időtartamának 90 perc és két óra között kell lennie. Az első foglalkozás után legalább egy hétig otthon kell gyakorolnia. A második ülésnek egy hét különbséggel kell megtörténnie. Ezt követően elkezdheti önállóan gyakorolni.

A meditációnak különböző technikái vannak. A transzcendentális meditáció egy olyan technika, amely az ősi védikus technikákból származik. A hangsúly nem a kántáláson vagy a konkrét dolgokra való összpontosításon van, hanem a nyugodt elmeállapoton. Segíthet csökkenteni a stressz-szintet és a vérnyomást. Ha bizonytalan a gyakorlásában, konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt elkezdi a folyamatot.

A transzcendentális meditáció elsajátításának számos módja van. Beiratkozhat egy olyan programra, amely a meditáció művészetének oktatását kínálja. A David Lynch Alapítvány alapítója, Bob Roth a túlműködő elmét úgy írja le, mint egy csónakot az óceán közepén. A tenger csendes, míg a hajó folyamatosan mozog. A meditáció legtöbb formája az elme lecsendesítésére épül, de a tanár irányíthatja a gyakorlást.

A transzcendentális meditáció megtanulásának egyik jó módja, ha saját magad gyakorolja. könyvből is megtanulhatja. Sok könyv létezik a témában. Olvashat a Transzcendentális Meditáció történetéről és arról, hogyan kell csoportban gyakorolni. Egy tanfolyam általában ingyenes, és teljes hátteret ad a gyakorlatról. Képes lesz használni, hogy gazdagabbá és boldogabbá tegye az életét.

Kapcsolódó cikkek

Vekerdy Tamás szavai ma is aktuálisak

3 Vekerdy Tamás interjú, amit érdemes még manapság is elolvasni

A felnőttekkel ellentétben a gyerekek sosem untatták a neves pszichológust, akinek korábbi interjúit ma is érdemes elolvasni.

A világ legnagyobb sulija

A világ legnagyobb iskolája

47 000 (!) diák jár a világ legnagyobb iskolájába.

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

Az iskolai nyomás és stressz mindig is jelen voltak a diákok életében.