Oktatóprogramok (régi oldal)

Melyik Black Friday vásárlói típusba tartozol?

Vajon azonnal lecsapsz, ha látsz egy kivételes kedvezményt, vagy még ilyenkor is mérlegelsz? Bemutatjuk, milyen vásárlói típusok a legjellemzőbbek.
Melyik Black Friday vásárlói típusba tartozol?

A rendszerezett

Ő már hónapokkal előre megírta a listáját, és alaposan eltervezte, mit is szeretne aznap megvenni. Még annak is utánajárt, melyik terméket hol tudja a legjobb áron beszerezni. Arra nézve is külön tervet állított fel, milyen sorrendben járja végig a boltokat, hogy időben érkezzen mindenhová, és sehol ne veszítsen túl sok időt. Ő az, aki mindig az előre kiválasztott termékekkel ér haza.

Aki beleveti magát

Ez a vásárlótípus nem bajlódik azzal, hogy előre kiszemeljen valamit. Az online vásárlás sem tartozik a kedvencei közé: bőven elég, ha a forgatag közepébe veti magát a legközelebbi üzletben. Ha azonban egy akciós árcédulát lát, azonnal felmegy a vérnyomása. Lekönyököl bárki mást, mielőtt az rátehetné a kezét a leárazott fűnyíróra, vasalóra vagy pamutzoknira.

A mértéktelen

Minél több, annál jobb! Ez a mértéktelen vásárló mottója. Abszolút a mennyiségre hajt, és még ha van is valamiféle előzetes terve, azonnal elvakítják a kedvezmények. Mindent akar, és nem csak az üzleteket tarolja le, az interneten is az utolsó fillérig költi a pénzét. A kijózanodás akkor következik, amikor elmúlt a csőlátása, és rádöbbent, hogy teljességgel haszontalan dolgokat vásárolt össze.

A fogalmatlan

Csak csóválja a fejét, amikor meglátja, mennyien özönlötték el az üzleteket. Valójában nem is érti, mi ez az egész felhajtás. Ha azonban kedvezménybe ütközik, természetesen megvásárolja az adott terméket - hiszen egyébként is csak azért indult el, hogy az esedékes heti bevásárlását elintézze.

Galambos Dániel

Ajánlatkérés linképítésre: gyak@24-7digital.hu

Kapcsolódó cikkek

Melyik Black Friday vásárlói típusba tartozol?

Melyik Black Friday vásárlói típusba tartozol?

Most felfedjük, hányféle hozzáállás létezik az akciós árakhoz.

Black Friday 2023 - Tippek Black Friday napjára . Black Friday 2024

Tippek Black Friday napjára

Néhány tanácsot adunk, amiért érdemes Black Friday napján betartani.