Oktatóprogramok (régi oldal)

A lakberendezők 5 trükkje, amelyet te is alkalmazhatsz

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy lakberendező segítségével rendezze be az otthonát, ugyanakkor a legtöbben ízléses, dizájnos összhatásra vágyunk. Kis odafigyeléssel ezt saját magunk is megteremthetjük, ehhez nem kell mást tennünk, mint megismerni a lakberendezők néhány trükkjét.
A lakberendezők 5 trükkje, amelyet te is alkalmazhatsz

A továbbiakban 5 a lakberendezők által alkalmazott, egyszerű trükköt mutatunk be, melyek segítenek a stílusos összehatás megteremtésében. Cikkünk megírásában a Maiotthon.hu szerkesztői voltak segítségünkre.

Színskála, azaz a hármas szabály

A hármas szabály lényege, egy adott helyiségben maximum három színt vagy árnyalatot használunk, ez segít a harmonikus összhatás elérésében. Először érdemes egy fő színt választani, ez köszön vissza a falakon, ezt követően meghatározunk egy másik árnyalatot a nagyméretű bútorok számára, végül, egy jellemzően feltűnőbb színt keresünk a dekorációkhoz és kiegészítőkhöz.

Vegyítsük a textúrákat

A textúrák keverése néha nem könnyű feladat, azonban elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a teret mélységgel telivé tegyük. Fontos, hogy az eredmény koherens legyen, azonban egy szoba azért elég sokféle textúrát elbír, tehát bátran kísérletezhetünk a különféle anyagokkal.

Kosarak, tálcák, dekortálak

A kosarak, tálcák és dekortálak multifunkcionális megoldást jelentenek, mivel egyszerre képeznek színfoltot, csempésznek új textúrát a helyiségbe, valamint tárolásra is alkalmasak. Ne hagyjuk ki őket egyik helyiségből sem!

„Statement” darabok

A „statement” darabok tulajdonképpen azok a bútorok, melyek színe, anyaga és formája eltér a többi bútorétól, ilyenek például a nagyméretű bútorok, a szekrények és a kanapék is. A dizájnos végeredmény érdekében az ilyen bútordarabok köré kell tervezni a szoba dekorációját.

Merítsünk a profik ötleteiből

A különböző online lakberendezési magazinok és blogok, valamint a Pinterest az ötletek széles skáláját vonultatják fel. Nincs más teendőnk, mint lementeni, vagy a könyvjelzőkbe, Pinterest esetén táblákba rendezni a nekünk tetsző színskálákat, bútordarabokat, elrendezéseket, és ebből inspirálódni a későbbiekben.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adnunk a lakás ízléses berendezéséhez. További lakberendezési ötletek a maiotthon.hu lakberendezés rovatában olvashatók!

Kép forrása: Pexels.com

Kapcsolódó cikkek

Büntetés helyett meditációval nevelik a gyerekeket egy amerikai iskolában

Eredményes a módszer: büntetés helyett meditációval nevelik a gyereket egy amerikai iskolában

Évek óta alkalmazza az amerikai iskola ezt az újszerű technikát. Az eredmények önmagukért beszélnek.

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

A szülő szeretné a legjobbat kihozni a saját gyermekéből. Azonban léteznek olyan szülői mondatok, amelyek soha, semmilyen körülmények között nem hangozhatnak el. Mutatjuk is, melyek ezek!

Útmutató az iskolai felszerelések vásárlásához

Útmutató az iskolai felszerelések vásárlásához

Akár gyermekének, akár magának vásárol iskolai felszerelést, van néhány dolog, amit szem előtt kell tartania a vásárláskor.