Oktatóprogramok (régi oldal)

A lakberendezők 5 trükkje, amelyet te is alkalmazhatsz

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy lakberendező segítségével rendezze be az otthonát, ugyanakkor a legtöbben ízléses, dizájnos összhatásra vágyunk. Kis odafigyeléssel ezt saját magunk is megteremthetjük, ehhez nem kell mást tennünk, mint megismerni a lakberendezők néhány trükkjét.
A lakberendezők 5 trükkje, amelyet te is alkalmazhatsz

A továbbiakban 5 a lakberendezők által alkalmazott, egyszerű trükköt mutatunk be, melyek segítenek a stílusos összehatás megteremtésében. Cikkünk megírásában a Maiotthon.hu szerkesztői voltak segítségünkre.

Színskála, azaz a hármas szabály

A hármas szabály lényege, egy adott helyiségben maximum három színt vagy árnyalatot használunk, ez segít a harmonikus összhatás elérésében. Először érdemes egy fő színt választani, ez köszön vissza a falakon, ezt követően meghatározunk egy másik árnyalatot a nagyméretű bútorok számára, végül, egy jellemzően feltűnőbb színt keresünk a dekorációkhoz és kiegészítőkhöz.

Vegyítsük a textúrákat

A textúrák keverése néha nem könnyű feladat, azonban elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a teret mélységgel telivé tegyük. Fontos, hogy az eredmény koherens legyen, azonban egy szoba azért elég sokféle textúrát elbír, tehát bátran kísérletezhetünk a különféle anyagokkal.

Kosarak, tálcák, dekortálak

A kosarak, tálcák és dekortálak multifunkcionális megoldást jelentenek, mivel egyszerre képeznek színfoltot, csempésznek új textúrát a helyiségbe, valamint tárolásra is alkalmasak. Ne hagyjuk ki őket egyik helyiségből sem!

„Statement” darabok

A „statement” darabok tulajdonképpen azok a bútorok, melyek színe, anyaga és formája eltér a többi bútorétól, ilyenek például a nagyméretű bútorok, a szekrények és a kanapék is. A dizájnos végeredmény érdekében az ilyen bútordarabok köré kell tervezni a szoba dekorációját.

Merítsünk a profik ötleteiből

A különböző online lakberendezési magazinok és blogok, valamint a Pinterest az ötletek széles skáláját vonultatják fel. Nincs más teendőnk, mint lementeni, vagy a könyvjelzőkbe, Pinterest esetén táblákba rendezni a nekünk tetsző színskálákat, bútordarabokat, elrendezéseket, és ebből inspirálódni a későbbiekben.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adnunk a lakás ízléses berendezéséhez. További lakberendezési ötletek a maiotthon.hu lakberendezés rovatában olvashatók!

Kép forrása: Pexels.com

Kapcsolódó cikkek

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

Az iskolai nyomás és stressz mindig is jelen voltak a diákok életében.

Iskolafóbia Kitalált vagy igenis létező betegség

Iskolafóbia. Kitalált vagy igenis létező betegség?

Az iskolafóbia nagyon is egy létező jelenség. Mit tehet a szülő? A cikkben mutatunk néhány ötletet, amely segíthet a gyermeknek, hogy leküzdje az iskolafóbiát.

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

A szülő szeretné a legjobbat kihozni a saját gyermekéből. Azonban léteznek olyan szülői mondatok, amelyek soha, semmilyen körülmények között nem hangozhatnak el. Mutatjuk is, melyek ezek!