Oktatóprogramok (régi oldal)

A világ legnagyobb iskolája

47 000 (!) diák jár a világ legnagyobb iskolájába.
A világ legnagyobb sulija

Képzeld el, hogy 1000 osztálytársad van. A világ legnagyobb iskolája Indiában található, Lucknow városában. 2000 osztályterem, 2500 tanár. 500 további munkatárs.

27 iskolaépület. Van, aki biciklis riksával jár suliba. 3-5 évesek is itt vannak. Nincsenek óvodák Indiában. 3 évesen mennek iskolai előkészítőbe, utána meg ide, az iskolába. 8h-kor gimnasztikával kezdenek. 3500 nyolcadik osztályos tanuló van.

Indiában sosem vagy egyedül, megszokták a tömeget. A tanárok nem nevükön szólítják a diákokat, nem tudnák megjegyezni. Névsorolvasáskor pl. számokat olvas fel a tanár: 1-es, tt van? És jelentkezik az 1-es tanuló. És így tovább a 600 diákjával. Azért persze az osztályteremben nincsenek ennyien.

Kapcsolódó cikkek

Vekerdy Tamás szavai ma is aktuálisak

3 Vekerdy Tamás interjú, amit érdemes még manapság is elolvasni

A felnőttekkel ellentétben a gyerekek sosem untatták a neves pszichológust, akinek korábbi interjúit ma is érdemes elolvasni.

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

A szülő szeretné a legjobbat kihozni a saját gyermekéből. Azonban léteznek olyan szülői mondatok, amelyek soha, semmilyen körülmények között nem hangozhatnak el. Mutatjuk is, melyek ezek!