Oktatóprogramok (régi oldal)

Egy remek hobbi, ami feltölt, kikapcsol és ellazít

Mindenkinek lehetnek nehéz és fárasztó napjai. A nehéz élethelyzetekben is lehet részünk. Ilyenkor azt érezzük, hogy csak gyűlik bennünk a feszültség, ami ha nem kerül levezetésre, akkor akár meg is betegedhetünk.
Egy remek hobbi, ami feltölt, kikapcsol és ellazít

Az állandó munka és a problémákon való folyamatos agyalás nem könnyíti meg azt, hogy megbirkózzunk a nehéz élethelyzetekkel. Viszont, ha van egy hobbink, amiben örömünket lelhetjük, amiben kiteljesedhetünk, és ami lehetőséget ad, hogy akárcsak egy-két órára eltereljük a gondolatainkat, azt vehetjük észre, hogy hiába egy nehéz életszakaszt élünk éppen meg, de az a néhány órás szabadidős tevékenység teljesen megváltoztathatja – mégpedig pozitív irányba – a dolgokhoz való hozzáállásunkat. Ennek elérésére nagyszerű lehetőség lehet egy olyan felnőtteknek való hobbi, mint amilyen a számfestő is. Mutatjuk is, mit tud nekünk nyújtani egy ilyen hobbi és milyen nehézségek leküzdésében lehet a segítségünkre!

A számos festés nem egy új keletű dolog, hiszen több tíz éve robbant be a köztudatba, azonban hazánkban, még csak néhány éve örvend ekkora népszerűségnek. Akár receptre is fel lehetne írni, hiszen rendkívül jót tesz a testi és lelki egészségnek. Ha kiválasztottuk a szamosfesto.hu oldalról a festőkészletet és kiszemeltünk magunknak néhány képet, amelyeket mindenképpen szeretnénk kiszínezni, akkor nincs is más dolgunk, mint lenyugodni, hiszen amikor képhez kapjuk a csomagunkat, úgyis izgatottság lesz úrrá rajtunk. Azonban, ahogy elkezdjük a számozott részeket tetszőlegesen, vagy az instrukciók alapján kifesteni, azonnal lenyugszunk, és azt tapasztalhatjuk, hogy az izmaink ellazulnak, a lelkünk lecsendesedik, és olyan érzés keríthet bennünket hatalmába, mintha nem is ebben a dimenzióban élnénk.

A számos festő egy remek kikapcsolódási forma, amely segíthet eltávolodni a napi gondoktól. Nem csak az önkifejezés egy remek eszköze, de a relaxációt is elősegíti, amire szükségünk is lehet, ha túl sok a nehézség, a probléma az életünkben. Miközben a képzeletünk szárnyal, és közben színeket keverünk, festünk, az alkotásra koncentrálunk, sikeresen megnyugszunk. A számos kifestőzés egyfajta meditációnak is tekinthető, hiszen éppen olyan a hatása. A képben történő elmélyedés oldja a stresszt és pozitívan hat a hangulatunkra.

Bármilyen művészeti forma nagyon alkalmas a szorongás oldására. Egy kép születése nem csak a testi egészségünknek tesz jót, de a szorongást is csökkenti és még a magabiztosságunkat is fokozza. Egy-egy kép születése remek önbizalom növelő is lehet, ami teljesen megváltoztathatja a gondolkodásunkat, a viselkedésünket és a jövőbeni problémákhoz való hozzáállásunkat.

Kapcsolódó cikkek

A transzcendentális meditáció tudománya

A transzcendentális meditáció tudománya

A Transzcendentális Meditáció (TM) egy olyan technika, amely a zavaró gondolatok elkerülésére és az ellazult tudatosság állapotának elősegítésére szolgál.

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

Az iskolai nyomás és stressz mindig is jelen voltak a diákok életében.

Iskolafóbia Kitalált vagy igenis létező betegség

Iskolafóbia. Kitalált vagy igenis létező betegség?

Az iskolafóbia nagyon is egy létező jelenség. Mit tehet a szülő? A cikkben mutatunk néhány ötletet, amely segíthet a gyermeknek, hogy leküzdje az iskolafóbiát.