Oktatóprogramok (régi oldal)

Egy remek hobbi, ami feltölt, kikapcsol és ellazít

Mindenkinek lehetnek nehéz és fárasztó napjai. A nehéz élethelyzetekben is lehet részünk. Ilyenkor azt érezzük, hogy csak gyűlik bennünk a feszültség, ami ha nem kerül levezetésre, akkor akár meg is betegedhetünk.
Egy remek hobbi, ami feltölt, kikapcsol és ellazít

Az állandó munka és a problémákon való folyamatos agyalás nem könnyíti meg azt, hogy megbirkózzunk a nehéz élethelyzetekkel. Viszont, ha van egy hobbink, amiben örömünket lelhetjük, amiben kiteljesedhetünk, és ami lehetőséget ad, hogy akárcsak egy-két órára eltereljük a gondolatainkat, azt vehetjük észre, hogy hiába egy nehéz életszakaszt élünk éppen meg, de az a néhány órás szabadidős tevékenység teljesen megváltoztathatja – mégpedig pozitív irányba – a dolgokhoz való hozzáállásunkat. Ennek elérésére nagyszerű lehetőség lehet egy olyan felnőtteknek való hobbi, mint amilyen a számfestő is. Mutatjuk is, mit tud nekünk nyújtani egy ilyen hobbi és milyen nehézségek leküzdésében lehet a segítségünkre!

A számos festés nem egy új keletű dolog, hiszen több tíz éve robbant be a köztudatba, azonban hazánkban, még csak néhány éve örvend ekkora népszerűségnek. Akár receptre is fel lehetne írni, hiszen rendkívül jót tesz a testi és lelki egészségnek. Ha kiválasztottuk a szamosfesto.hu oldalról a festőkészletet és kiszemeltünk magunknak néhány képet, amelyeket mindenképpen szeretnénk kiszínezni, akkor nincs is más dolgunk, mint lenyugodni, hiszen amikor képhez kapjuk a csomagunkat, úgyis izgatottság lesz úrrá rajtunk. Azonban, ahogy elkezdjük a számozott részeket tetszőlegesen, vagy az instrukciók alapján kifesteni, azonnal lenyugszunk, és azt tapasztalhatjuk, hogy az izmaink ellazulnak, a lelkünk lecsendesedik, és olyan érzés keríthet bennünket hatalmába, mintha nem is ebben a dimenzióban élnénk.

A számos festő egy remek kikapcsolódási forma, amely segíthet eltávolodni a napi gondoktól. Nem csak az önkifejezés egy remek eszköze, de a relaxációt is elősegíti, amire szükségünk is lehet, ha túl sok a nehézség, a probléma az életünkben. Miközben a képzeletünk szárnyal, és közben színeket keverünk, festünk, az alkotásra koncentrálunk, sikeresen megnyugszunk. A számos kifestőzés egyfajta meditációnak is tekinthető, hiszen éppen olyan a hatása. A képben történő elmélyedés oldja a stresszt és pozitívan hat a hangulatunkra.

Bármilyen művészeti forma nagyon alkalmas a szorongás oldására. Egy kép születése nem csak a testi egészségünknek tesz jót, de a szorongást is csökkenti és még a magabiztosságunkat is fokozza. Egy-egy kép születése remek önbizalom növelő is lehet, ami teljesen megváltoztathatja a gondolkodásunkat, a viselkedésünket és a jövőbeni problémákhoz való hozzáállásunkat.

Kapcsolódó cikkek

Vekerdy Tamás szavai ma is aktuálisak

3 Vekerdy Tamás interjú, amit érdemes még manapság is elolvasni

A felnőttekkel ellentétben a gyerekek sosem untatták a neves pszichológust, akinek korábbi interjúit ma is érdemes elolvasni.

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

A szorongó gyermeknek nem csak a szociális kapcsolataival lesznek gondjai, hanem az iskolai teljesítményével is. A szülő feladata az, hogy észrevegye a gyermeke szorongó viselkedését és segítő kezet nyújtson neki. A cikkben a szorongó gyermekről olvashatn

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

A szülő szeretné a legjobbat kihozni a saját gyermekéből. Azonban léteznek olyan szülői mondatok, amelyek soha, semmilyen körülmények között nem hangozhatnak el. Mutatjuk is, melyek ezek!