Oktatóprogramok (régi oldal)

Gyakori hibák a költözés során

A költözés során rengeteg dobozt kell kipakolnia.
Gyakori hibák a költözés során

A folyamat megkönnyítése érdekében érdemes felcímkézni minden egyes dobozt. Nem kell minden egyes tárgyat felsorolni a dobozban, de ajánlott felcímkézni, hogy melyik szobába kerül, hová kerül, mi a rendeltetési hely, és milyen típusú tárgyról van szó. A címkézés a kicsomagolást is megkönnyítheti, és a legjobbak az állandó filctollak.

A költözés összetett folyamat, és sok tervezést igényel. Ha azt szeretné, hogy a folyamat zökkenőmentesen menjen, fontos, hogy időt szánjon minden lényeges lépésre. Számos olyan gyakori hiba van, amelyet el akar majd kerülni. Ezek a hibák időbe, pénzbe és energiába kerülnek. Íme néhány tipp, amelyekkel megelőzheti őket.

Készítsen leltárt a holmijáról. Ha van egy listája arról, hogy mi van az egyes dobozokban, időt takaríthat meg a kipakoláskor. Ez azt is biztosítja, hogy semmit sem hagy hátra. Ezenkívül segít a biztosítási igények benyújtásában, ha a költözés során bármi történik a holmijával.

Költözés előtt készítsen egy ellenőrző listát a becsomagolandó dolgokról. Ez segít megbecsülni a költözés költségeit, és a költözést is szervezettebbé teszi. Ha előre tervez, könnyen kiküszöbölhet sok problémát a költözés során. Készíthet egy olyan ellenőrző listát is, amely segít az új háza megszervezésében.

Az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek költözéskor, hogy nem csomagolják be megfelelően a holmikat. A kartondobozok helyett inkább használjon műanyag tárolókat. Ezenkívül használhat költöztető takarókat és stretch fóliát, hogy megvédje a bútorokat és más tárgyakat. Ezenkívül érdemes profi költöztetőt felbérelni, aki segít a költözésben.

Sok pénzt spórolhat a dobozokon, ha nem tölti meg őket túlságosan. A dobozok általában legfeljebb 150 fontot bírnak el, így a túltöltés töréshez vezethet. Ezért győződjön meg róla, hogy néhány megfelelő méretű dobozt vásárol. Győződjön meg arról is, hogy a dobozok strapabíróak és nagy súlyú tárgyakra készültek. A nehezebb tárgyakat is el kell különítenie a könnyebbektől.

Kapcsolódó cikkek

Büntetés helyett meditációval nevelik a gyerekeket egy amerikai iskolában

Eredményes a módszer: büntetés helyett meditációval nevelik a gyereket egy amerikai iskolában

Évek óta alkalmazza az amerikai iskola ezt az újszerű technikát. Az eredmények önmagukért beszélnek.

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

Az iskolai nyomás és stressz mindig is jelen voltak a diákok életében.