Oktatóprogramok (régi oldal)

Hogyan segíthet a személyi edzés a családjával való jobb kommunikáció megkezdésében?

Minden kapcsolattartás legfontosabb részét a kommunikáció képezi. Szinte minden konfliktus a kommunikáció hiányából ered! Ennélfogva, ha távolságot és neheztelést érzékelnek egymás között, az Ön és szerettei közötti kommunikációs szakadék orvoslására kell összpontosítani.
Hogyan segíthet a személyi edzés a családjával való jobb kommunikáció megkezdésében?

Hogyan teheti ezt meg?

Az Ön és a szerettei közötti kommunikáció minőségének javítása érdekében személyi edzésen kell átesnie. Ez a cikk azt vizsgálja, hogy miként lehet a személyi edzéssel javítani az emberek közötti kommunikációt - tehát ha szeretné megtudni ennek módját, javaslom, hogy olvasson tovább!

A jó kommunikáció jelentősége

A jó kommunikáció létfontosságú szerepet tölt be a kapcsolatok kiépítésében. Ez elsősorban azért van így, mert a kommunikáció az egyetlen eszköz, amelyen keresztül kifejezhetjük és tudathatjuk egymással gondolatainkat, érzéseinket és aggodalmainkat.

Emiatt a megfelelő kommunikációs készségeknek elsőbbséget kell élvezniük, amikor önmagán dolgozik. Emlékszik, mikor érezte magát utoljára úgy, mintha nem figyelnének arra, amit mond vagy mintha félreértenék? Emlékszik arra, hogy az milyen bénító érzés volt? Az ilyenfajta érzések kizárólag a kommunikáció hiányából fakadnak, és még a legszorosabb kapcsolatokat is fanyarúvá tehetik.

A kommunikáció szerepe nem csupán az, hogy úgy érezze meghallották, amit mond, hanem teret ad másoknak a környezetében, hogy azok megbízhassanak Önben és bizalmukba engedjék Önt. Ilyen környezetben az ember kevésbé lesz fogékony a harag, a stressz és a kétségbeesés érzésére. Röviden, a szeretteivel folytatott kommunikáció minden egészséges és gondviseléssel töltött kapcsolat alapvető és létfontosságú eleme.

A személyi edzés és a kommunikáció

Azáltal, hogy Önmagán dolgozik és ilyen szempontból oktatja Önmagát, biztosíthatja, hogy a családjával folytatott minden beszélgetés valami pozitívumot eredményezzen.

A probléma

Az első lépés annak azonosítása, hogy Ön és a családja miért nincs közös kommunikációs alapokon.

Miért van az, hogy nem tudnak közösen élvezni egy jó játékot vagy képtelenek egy új mozifilmet együtt megnézni? Ugyanakkor miért baj, ha egyikük olvasni akar, a más egy élő kaszinó virtuális világába mélyed, valaki meg a kertet gyomlálva érzi jól magát? Fontos a közös és az egyéni program is, de a legfontosabb ezek megbeszélése? És ezt miért nem sikerül sokszor?

Ennek számos oka lehet. Például mások érzéseivel és gondolataival kapcsolatos téves feltételezések rossz kezdetekhez vezethetnek és a kommunikáció hiányát okozhatják. Néha jobban törődünk a saját gondolatainkkal és érzéseinkkel, mint a máséival. Máskor az az idő, amikor felvetünk bizonyos kérdéseket vagy problémákat, nem ideális időpont minden érintett számára. Hajlamosak vagyunk azt is gondolni, hogy amit mi gondolunk és érzünk az igaz, és amit mások éreznek, az valahogy nem kielégítő. Ezek az okok negatív érzelmekként épülnek fel bennünk, és ennélfogva hátráltatnak bennünket a kommunikáció kezdeményezésében.

A megoldás(ok)

A kommunikáció lényege, hogy (és azok az emberek, akik természetesen és nyíltan tudnak beszélni a saját érzéseikről, ezt nem fogják elhinni) ez nem mindannyiunk számára jön természetesen. Egyeseknek aktívan kell dolgozniuk a kommunikációs képességeiken, és azokat fel kell hozniuk az egészséges kommunikációs normák szintjére. Ez a folyamat önmagában is kihívást jelent - de egy kis erőfeszítéssel és befektetett idővel jobb lesz!

Egy dolog, amit gyakorolhat, az az aktív hallgatás. Ez annyiból áll, hogy amikor másokra figyel, akkor tudtukra adja, hogy dolgozik rajta és erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy megértse az üzenetüket, mert meg akarja érteni azt. Ez barátságos testbeszéddel valósítható meg, mégpedig olyan módon, hogy például szemkontaktust létesít. Igen! Egy ilyen apró dologtól a másik ember úgy érezheti, hogy meghallgatják és megbecsülik és ez biztonságérzetet is kelt.

Forrás: sajtóközlemény, 2016. április 4.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan segíthet a személyi edzés a családjával való jobb kommunikáció megkezdésében?

Hogyan segíthet a személyi edzés a családjával való jobb kommunikáció megkezdésében?

Minden kapcsolattartás legfontosabb részét a kommunikáció képezi. Szinte minden konfliktus a kommunikáció hiányából ered!

Az online kaszinó előnyei

Az online kaszinó előnyei

Az internetet böngészve több ezer online kaszinó közül válogathatnak a magyar felhasználók, ám sokan nem tudják, mit tud nyújtani egy ilyen oldal, amit egy offline kaszinó nem.

Sportfogadás online - Az online szerencsejáték legdinamikusabban fejlődő kategóriája

Sportfogadás online - Az online szerencsejáték legdinamikusabban fejlődő kategóriája

Amikor az online térben megjelent az első kaszinó néhány évtizeddel ezelőtt, még kevesen gondolták, hogy a 2020-as évekre ez lesz az egyik legdinamikusabban fejlődő internetes iparág.