Oktatóprogramok (régi oldal)

5 kreatív ötlet benti játékhoz

Előfordul, hogy az időjárás váratlanul felülírja a szabadtéri játékkal kapcsolatos terveinket, ami hirtelen újratervezést igényel. Nem kell kétségbeesni, hiszen sokkal több lehetőségünk van bent is kreatívan eltölteni az időt, mint az ilyenkor elsőre gondolnánk.
5 kreatív ötlet benti játékhoz

Ha úgy alakul, hogy a szabadtéri program elmarad, illetve egyszerűen nincs kedvünk kint játszani, sétálni, több lehetőség közül választhatunk, ha a gyerekeknek szórakoztató elfoglaltságot szeretnénk találni.

 1. Házi nyomda

  Elég egy radír, egy krumpli, de akár a lego is kiváló erre, ha már nem akarjuk építésre használni. Ezzel a játékkal gyakorolhatjuk a formákat, készíthetünk történeteket, és csak egy kis vízfestékre hozzá szükségünk.

 2. Kavicsok festése

  Korábban begyűjtött kövek, a kertben megtalálható kavicsok festése. Akár kisebb jelenetet, vagy csak egy állatot festünk rá, mindenképpen szórakoztató. Nem kell hozzá sok, egy kis tempera, na meg a kavics, és egy kis lelkesedés!

 3. Társasjáték házilag

  Elég egy üres pizzás doboz, de a sima papír is megteszi táblának. Nem kell túlbonyolítani, néhány egyszerű szabályra van szükségünk a lépésekkel kapcsolatban, néhány speciális mezőre (például: aki erre a mezőre lép, kimarad egy körből), és ennyi is elég a boldogsághoz, főleg, ha a társasjáték készítéséből is mindenki kiveszi a részét.

 4. Guriga állatok

  Unalmasnak tűnhet, pedig rengeteg lehetőség rejlik benne. Egy kis kreativitással akár unikornis marionettet is készíthetünk, ha követjük a brit múzeum videójában bemutatottakat. De akár egy egész mesére való állatot is kreálhatunk, ami biztosan elnyeri a gyerekek tetszését is. De itt ne álljon meg a fantáziánk, választhatunk robotot, szörnyet, versenyautót, de szuperhőst is.

 5. Akvárium kartonból

  Nem kell több, csak egy üres cipősdoboz, egy kis damil, na meg a fantáziánk. Készíthetünk hagyományos, de akár tengeri akváriumot is. Ha elkészült a remekmű, akár a doboz elejére ragasztott gyűrt fóliával fokozhatjuk a hatást, de csak simán feltehetjük egy üres polcra dísznek.

  +1 Lusta nap

  Semmi eltervezett program, csak egy kis mókázás együtt, akár ugrálva, akár hason fekve.

Kapcsolódó cikkek

Vizálló ruházat gyerekeknek

Vizálló ruházat gyerekeknek

A változékony időjárás bizony okozhat fejtörést, ha az öltözködésről van szó.

Elszaporodtak a bringabuszok Barcelonában, és remélhetőleg Budapesten is egyre több ilyen lehetőség lesz

Elszaporodtak a bringabuszok Barcelonában, és remélhetőleg Budapesten is egyre több ilyen lehetőség lesz

Gyerekek és szüleik együtt tekernek bringabuszos konvojokban Barcelonában és környékén reggelente.

Szabadság és tanulás egyszerre? Nem lehetetlen

Szabadság és tanulás egyszerre? Nem lehetetlen

Te is utálod, amikor az ünnepnapok hétvégére esnek?