Oktatóprogramok (régi oldal)

Az első szilveszteri buli - tanácsok fiatal felnőttektől kamaszoknak

Közeleg az év utolsó éjszakája, már mindenki az idei legnagyobb bulit várja! Ez a mostani szilveszteri party mindenképp emlékezetes lesz, csak az nem mindegy, hogy jó vagy rossz élmények teszik-e azzá. Ha neked is ez lesz életed első olyan szilvesztere, amit a szüleid nélkül töltesz, nem árt, ha észben tartasz pár hasznos tanácsot.
Az első szilveszteri buli - tanácsok fiatal felnőttektől kamaszoknak

Az első és legfontosabb szabály, hogy társaságból, helyszínből és italból is csak a legjobb minőséget válaszd! Ha megbízható emberek vesznek körül, akikkel vigyáztok egymásra, felhőtlenebb lesz a szórakozás is. Mindenki tudja, hogy idén a legtöbb szórakozóhelyen lesz szilveszteri party budapesten, ám mielőtt bulit választotok, tájékozódjatok a helyszínnel és a party típusával kapcsolatban. Ha már fogyaszthatsz alkoholt, csak ezt az egyet jegyezd meg: minőség a mennyiség felett! A kívánt hatást ugyanúgy eléred, csak nem annyira leszel rosszul másnap.

A nem az nem

Bármikor, bármire mondhatsz nemet! A legtöbb újévi party során a bulizók egy része fogyaszt alkoholt és más tudatmódosító szereket, ráadásul egy ilyen esemény tökéletes alkalom az ismerkedésre is. Lehet, hogy nagy csoportban úgy érzed, hogy ha megkínálnak valamivel, azt el kell fogadnod és ha bárki közeledik feléd, azt hagynod kell, de valójában illedelmességből hagyni a másiknak valamit sokkal cikibb, mintha kiállnál a saját véleményed mellett. Ugyanez igaz fordítva is: ha valaki valamire azt mondja neked, hogy nem, azt elsőre fogadd el. Ha meggondolja magát, úgyis szól majd.

Tudatos fogyasztók generációja

Egy szilveszteri buli Budapesten általában úgy kezdődik, hogy a bejáratnál egy tálca welcome drink fogadja a party-ra érkezőket. Ez lehet shot, pezsgő vagy akár mini koktél is, de egy biztos: a bulizók egy része teljesen megfeledkezik erről az italról, majd teljesen meggondolatlanul iszik utána még néhány különböző féle italt. Ezzel szemben egy tudatos fogyasztó vagy visszautasítja az ajándék italt, vagy utána választ valami hasonlót és utána azt az egy félét issza egész este. Nem csoda, ha utána ő lesz a legmenőbb, aki végigtáncolja az egész estét és hányós sztori helyett egy felejthetetlenül jó élménnyel tér haza.

Kapcsolódó cikkek

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

Az iskolai nyomás és stressz mindig is jelen voltak a diákok életében.

Vekerdy Tamás szavai ma is aktuálisak

3 Vekerdy Tamás interjú, amit érdemes még manapság is elolvasni

A felnőttekkel ellentétben a gyerekek sosem untatták a neves pszichológust, akinek korábbi interjúit ma is érdemes elolvasni.

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

A szorongó gyermeknek nem csak a szociális kapcsolataival lesznek gondjai, hanem az iskolai teljesítményével is. A szülő feladata az, hogy észrevegye a gyermeke szorongó viselkedését és segítő kezet nyújtson neki. A cikkben a szorongó gyermekről olvashatn