Oktatóprogramok (régi oldal)

Hogyan vigyázzunk az ékszereinkre?

Egy fontos kérdés, amely a legtöbb embert összezavarja.
Hogyan vigyázzunk az ékszereinkre?

A legjobb módja az ékszerek ápolásának, ha csak akkor viseli őket, amikor szeretné. Ha gyakran viseli, akkor gyorsabban elhasználódik. Emellett ügyeljen arra is, hogy az ékszereit nappalról estére váltogassa, és lefekvés előtt közvetlenül vegye le őket. Kerülje azt is, hogy hőnek vagy napfénynek tegye ki. Ezek károsíthatják az ékszerben lévő drágaköveket.

Ha visel ékszert, győződjön meg róla, hogy leveszi azt, mielőtt fizikai munkát végez vagy edzést végez. Sokan igyekeznek, hogy elkerüljék a karcolásokat az autójukon, de ez károsíthatja az ékszereket. Az autóacél keményebb, mint a nemesfémek, amelyek keménysége 2,5 és 3 között van.

Egy másik fontos dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy a levegő és a nedvesség roncsolhatja az ékszereket. Legalább havonta egyszer meg kell tisztítani, hogy csillogóan ragyogó maradjon. Egy profi ékszerészhez is elviheti rendszeres tisztításra. Ha az ékszereit nem tisztítja rendszeresen, akkor azok károsodhatnak, és elveszíthetik fényüket. Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet az ékszerek ápolására:

Az opálokat és más puha drágaköveket minden használat után tisztára kell törölni. A túl gyors hőmérséklet-változás károsíthatja őket. Hasonlóképpen kerülje az ékszerek áztatását kólában vagy ultrahangos tisztítószerekben. Soha ne merítse a gyöngyöket vízbe vagy alkoholba. Ez károsítja a gyöngy külső rétegét és a selyemszálat. Az áztatás nem ajánlott, és érdemes megfontolni egy ékszertisztító készlet beszerzését otthonra.

Tisztításkor mindig vegye le az ékszereket. Ne viselje finom ékszereit, amikor háztartási munkákat végez, sportol, vagy készülődik. Egy jó ékszerdoboz megakadályozza a sérüléseket, és lehetővé teszi, hogy levehesse, amikor ilyen tevékenységeket kell végeznie. Ha teheti, tároláskor használjon szövetbélésű ékszerdobozt. Ezek a tokok megakadályozzák a karcolásokat, és biztosítják az ékszerek védelmét és biztonságát. Olyan ékszerdobozt is vásárolhat, amely tartalmaz elválasztókat, hogy véletlenül se karcolja meg.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú ékszerrel rendelkezik, többféleképpen is gondoskodhat róla. Az ékszer intim kiegészítő, amely sok ember számára érzelmi értékkel bír. Ha megfelelően ápolja, még évekig szép és csillogó marad. Akár egy olyan örökség is lehet, amely generációkon keresztül öröklődött. Tanulja meg tehát, hogyan ápolja ékszereit, és tartsa újszerű állapotban az elkövetkező években.

Ha ékszereket visel, győződjön meg róla, hogy rendszeresen ellenőrzi azokat. Rendszeresen ellenőrizze, hogy nincsenek-e meglazult drágakövek, tüskék vagy kapcsok. Ha ezek közül bármelyiket észreveszi, vigye el egy ékszerészhez. Egy szakember meg tudja vizsgálni és szükség esetén meg tudja javítani. Ők mélytisztítani és polírozni is tudják az ékszereit, és még biztosítást is tudnak kötni, ha eltört vagy elveszett. Mindamellett győződjön meg róla, hogy egy ékszerész biztosítja ékszereit, hogy biztonságban tudhassa értékes darabjait.

Kapcsolódó cikkek

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

A szülő szeretné a legjobbat kihozni a saját gyermekéből. Azonban léteznek olyan szülői mondatok, amelyek soha, semmilyen körülmények között nem hangozhatnak el. Mutatjuk is, melyek ezek!

A világ legnagyobb sulija

A világ legnagyobb iskolája

47 000 (!) diák jár a világ legnagyobb iskolájába.

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

Az iskolai nyomás és stressz mindig is jelen voltak a diákok életében.