Oktatóprogramok (régi oldal)

A legjobb tippek, hogy sikeresen pályáztasson az oktatásban

Ha pályázatokról van szó, sokan tartanak a munka mennyiségétől, mások pedig bizonytalanok azt illetően, hogy valójában mit is takar a folyamat. Az alábbi tippjeink azonban útmutatást adnak ahhoz, hogy sikeresen pályáztasson cégeket iskolai, egyetemi vagy egyéb oktatási környezetben.
A legjobb tippek, hogy sikeresen pályáztasson az oktatásban

1. Döntse el, hogy valóban szükséges-e pályáztatni!

Tény, hogy a pályázatok rendkívül sok időt és váratlan költségeket vonhatnak maguk után. Bizonyos esetekben megkérhet néhány szolgáltatót, hogy a pályázatírás helyett adjanak árajánlatot és rövid áttekintést a szolgáltatásaikról. Ez lehetővé teszi a szolgáltatók összehasonlítását munkaterhelés és többletköltségek nélkül. Vannak azonban helyzetek, amikor a pályáztatás megkerülhetetlen.

2. Mérje fel a házon belüli szakértelmet!

Ha szükségessé válik a pályáztatás, de nincs házon belüli tapasztalata egy EU-s pályázati eljárás megtervezéséhez, érdemes lehet tanácsadót vagy céget bevonni a folyamat irányítására. Bár a költségek jelentősek lehetnek, a támogatás biztosítja a szükséges szakértelmet, és a teendők nem hárulnak az alkalmazottakra.

3. Kérje ki más intézmények tanácsát is!

Kérjen tanácsot más oktatási intézményektől, és nézzen utána, vannak-e példányaik a korábbi specifikációkról, amelyeket kiindulópontként megoszthatnának Önnel is. Miután azonban figyelmesen elolvasta a specifikációt, ügyeljen arra, hogy azt a saját intézményének igényeihez igazítsa.

4. A meghatározás ne legyen se túl tág, se túl konkrét!

Fontos meghatározni, hogy egész pontosan mire lenne szükség. Ugyanakkor ügyeljen arra, hogy ne korlátozza le a lehetőségeket a túl sok konkrétum használatával. Válogassa szét, a specifikáció egyes elemei közül melyekre van feltétlenül szükség, és melyek azok, amelyek egyszerűen csak hozzáadott értéket jelentenek.

5. Fontolja meg a többéves szerződéseket!

A pályázati eljárás rengeteg munkát jelent, így mellett nem valószínű, hogy az egész procedúrát szeretné évente megismételni. Ezért fontolja meg a többéves szerződést, de a rugalmasság megőrzése érdekében legyen opció a szüneteltetési záradék vagy a meghosszabbítási lehetőség is. Ha több évre szóló szerződést választ, akár kedvezményes vagy fix költségekkel is tervezhet.

6. Kérdezzen a tapasztalatokról!

Biztosan jó választás lenne egy olyan beszállító, amely még soha nem nyújtott ehhez hasonló szolgáltatást? Esetleg egy olyan, amely eddig nem az oktatási szektorban dolgozott? A háttér és a tapasztalat fontos, a referenciák pedig részletes áttekintést nyújtanak a szolgáltatásról.

7. Hirdessen!

Lehet, hogy Önnek már van egy konkrét szolgáltató a gondolataiban, vagy van elképzelése a szolgáltatásokat nyújtó cégekről. Ám ettől még létezhetnek olyanok is, akikre eddig nem gondolt, és még jobb szolgáltatást nyújthatnak Önnek. Érdemes gondoskodni róla, hogy a pályázatok kellően meg legyenek hirdetve, és így a lehető legtöbb pályázót vonzzák.


Kapcsolódó cikkek

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

A szülő szeretné a legjobbat kihozni a saját gyermekéből. Azonban léteznek olyan szülői mondatok, amelyek soha, semmilyen körülmények között nem hangozhatnak el. Mutatjuk is, melyek ezek!

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

A szorongó gyermeknek nem csak a szociális kapcsolataival lesznek gondjai, hanem az iskolai teljesítményével is. A szülő feladata az, hogy észrevegye a gyermeke szorongó viselkedését és segítő kezet nyújtson neki. A cikkben a szorongó gyermekről olvashatn

Büntetés helyett meditációval nevelik a gyerekeket egy amerikai iskolában

Eredményes a módszer: büntetés helyett meditációval nevelik a gyereket egy amerikai iskolában

Évek óta alkalmazza az amerikai iskola ezt az újszerű technikát. Az eredmények önmagukért beszélnek.