Oktatóprogramok (régi oldal)

Randisorozatok

Mindannyian emlékszünk életünk első randijára, legyen az sikeres, sikertelen, esetleg kifejezetten kellemetlen. Napjainkban nem csak számos társkereső applikáció áll rendelkezésünkre, hogy valaki újjal találkozzunk, hanem számos sorozat is ezen téma köré épül.
Randisorozatok

Elsősorban a BBC, a Netflix és a Channel 4 számos saját produkciója kínál egy kis kellemes kikapcsolódást, miközben különböző ötletekkel és más-más szemszögből dolgozza fel ugyanazt a témát.

Választhatunk a valóságshowk elképzelésére épülő összezárt fiatalokat, de vakrandikat és a volt párjukkal újra megpróbáló emberek történetét is. Bár be kell látnunk, sokszor kihívás eredeti ötlettel előállni, hiszen sokszor ugyanarra a sémára épül az egész sorozat. Hiszen mi kell ahhoz, hogy 2 ismeretlen ember találkozzon? Lehet szó egy mosodáról, egy buszmegállóról, egy étteremről, de könnyen el lehet képzelni, hogy akár a nyerőgépes játékok online világa vagy egy újságban feladott hirdetés is szolgálhat kezdetnek.

De nem is feltétlen szükséges saját ötletekkel előállni, hiszen az alábbi sorozatok számos egyedi és sokszor kicsit klisére épülő történettel állt elő.

A valóságshowk világába kalauzol minket a Netflix Ellenállhatatlan Kísértés (Too hot to handle) című sorozata. A már 2 elérhető évaddal rendelkező sorozatban nem az a csavar, hogy egy csapat fiatalt kiraknak egy egzotikus szigetre, hanem hogy a vad erotika helyett az önmegtartóztatáson van a hangsúly, hiszen az nyer, aki ellen tud állni a testi kísértéseknek. A műsor azt hangsúlyozza, hogy a nyári kalandok helyett hogyan létesítsünk mélyebb, személyes kapcsolatokat.

Egy másik Netflix által rendezett valóságshow a Szerelem Vak (Love is blind). A műsor csavarja, hogy a résztvevők 10 napig anélkül kommunikálnak egymással, hogy találkoznának. A kérdés, hogy tényleg vak-e a szerelem, ha csakis a szimpátiára épül az egész? De a történet itt nem ér véget. A végén meg kell kérni a másik kezét, aztán következik a családdal való találkozás és végül a nászút. Akit érdekel, hogy boldogan éltek-e, amíg meg nem haltak, annak nincs más dolga, mint hátradőlni és elkezdeni nézni.

A BBC rendezte Just one Night egy kicsit más témát dolgoz fel. A sorozatban szereplő párok, hogy párkapcsolati problémáikat megoldják, úgy döntenek, hogy egy estére mással is találkozhatnak. Ez megoldást jelent-e a problémáikra vagy kapcsolatuk végét jelenti-e, az a sorozatból kiderül.

Az HBO Max rendezte Singletown egy brit randisorozat, aminek Emily Atack és Joel Dommett a házigazdája. A sorozat középpontjában 5 pár szerepel, akik szüneteltetik kapcsolatukat, hogy így vágjanak bele egy feledhetetlen és párkapcsolatmentes nyárba. A csavar, hogy minden hét elteltével a résztvevők eldöntik, hogy együtt párként folytatják életüket és elhagyják a műsort, vagy maradnak és folytatják kalandjaikat a városban.

Az ausztrál rendezésű Exek Együtt (Back with the ex) tényleg arról szól, amit a címe sugall, azonban ez ne vegye el kedvünket, hiszen egy remek és szórakoztató műsorról van szó. A történet középpontjában 4 ausztrál pár áll, akik szakításuk után újra esélyt adnak egymásnak. A kérdés magától értetődő: az új kezdet meg tudja-e oldani a korábbi problémákat, vagy minden marad a régiben és újra a szakítás az egyetlen kiút. Aki mar találta magát hasonló helyzetben, vagy csak kíváncsi, hogy miként végződik a 4 pár története, az a Netflixen könnyen kiderítheti.

Bármelyik sorozat mellett is döntünk, a kikapcsolódás garantált. Emellett akár a saját életünk és párkapcsolataink problémáira és kérdéseire is választ kaphatunk.

Kapcsolódó cikkek

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

A szülő szeretné a legjobbat kihozni a saját gyermekéből. Azonban léteznek olyan szülői mondatok, amelyek soha, semmilyen körülmények között nem hangozhatnak el. Mutatjuk is, melyek ezek!

Vekerdy Tamás szavai ma is aktuálisak

3 Vekerdy Tamás interjú, amit érdemes még manapság is elolvasni

A felnőttekkel ellentétben a gyerekek sosem untatták a neves pszichológust, akinek korábbi interjúit ma is érdemes elolvasni.