Oktatóprogramok (régi oldal)

A természet hangjai segítenek a gyerekeknek a tanulásban

Nagy segítséget jelentenek az oktatóvideók, ezeknek köszönhetően egyszerűbb és gyorsabb lesz a tanulás.
A természet hangjai videóban segítenek a gyerekeknek a tanulásban

Állatok segítenek a tanulásban

A hallás és beszéd fejlesztésének módja az utánmondással, a hangutánzó szavak ismétlésével járó gyakorlás, aminek egyik legelemibb része az állatokkal, a hangjukkal való megismerkedés.

Mit mond a kutya? (vaú-vaú) Mit mond a cica?(miaú-miaú) A szülő és a gyerek együtt gyakorolja a válaszokat, amikhez hasznos segédeszköz egy oktatóvideó. A színes képek teszik élvezetessé a tanulást, miközben a hangok lehetővé teszik a játékos tréninget.

Miután együtt megfigyelik az állatokat, jöhet a játék, ami a felismerésből és az azonosításból áll. Fokozatosan érdemes nehezíteni azzal, hogy egyre több állat hangjára kell ráismerni. Ezután a következő lépcsőfok, amikor a gyerek utánzással, önállóan ismétli el, amit hallott.

A felnőtteknek is lehet öröm a gyakorlás

A környezetünk megismeréséhez is közelebb kerülhetünk, ha a madarak hangját felvonultató videót nézzük meg. Ez segítségünkre lehet családi kirándulások, természetjárás során, de akár akkor is, ha az ablakunk alatt reggelenként éneklő madárról szeretnénk egy kicsit többet megtudni.

Kapcsolódó cikkek

Játékos online programok, amiknek a szülők is hasznát veszik a konyhában

Játékos oktatóprogramok, amiknek a szülők is hasznát veszik a konyhában

Szórakoztató programok segítenek a gyerekeknek eligazodni az ételek világában.

Megkönnyíthetjük a számok tanulását a gyerekeknek

Számok tanulása egyről a kettőre kisiskolásoknak

Minél gyakrabban vonja be a szülő a foglalkoztatásba a számokat, annál könnyebb lesz a megismerkedés folyamata a gyerekeknek.

A természet hangjai videóban segítenek a gyerekeknek a tanulásban

A természet hangjai segítenek a gyerekeknek a tanulásban

Videókkal ismerkedhetünk meg közelebbről a természet hangjaival. Képek és hangok mutatják be a körülöttünk élő madarakat, háziállatokat, hogy ezzel fejlesszék a gyerekek hallását és beszédkészségét.