Oktatóprogramok (régi oldal)

Számok tanulása egyről a kettőre kisiskolásoknak

Egy kis odafigyeléssel igazán változatossá és kellemessé tehetjük a számokkal való találkozást.
Megkönnyíthetjük a számok tanulását a gyerekeknek

Már egészen korán fogékonnyá válnak a számokra a gyerekek, de a valós számolási képességeik csak később fejlődnek ki. Hosszabb út vezet a számfogalom kialakulásáig, amit mentesíthetünk a bukkanoktól, ha próbáljuk bevonni a játékokba a számokat is. Ugyan már 2-3 éves gyerekek is gyakran mondják ki a számok neveit, ez többnyire csak annak a jele, hogy a nyelvi képességeik fejlődnek, ilyenkor többségében még nincsenek tisztában a számfogalommal. Négyévesen már az egyszerűbb számok felismerése, helyes sorrendjének felismerése is sokaknak megy, de az iskola előtti időszakban még sok akadály hárul eléjük a számolás terén. Az érdeklődés viszont létezik, aminek fenntartására és kiszolgálására is több lehetősége is van a szülőknek.

Az angol-magyar számolós program segítségével nem csak egy, hanem rögtön két nyelven is gyakorolható az 1-12 közötti számsor. A kihívás fokozatosan növelhető érdeklődés és életkor alapján, hiszen a következő oldalon már 13-20-ig tartó sor található, de akár egészen 100-ig is számolhatunk a programmal.

Egyszerűbb műveletekkel és a számok felismerésére épülő feladatokkal dolgozik ez az oldal, ami nagyon élvezetes elfoglaltságot nyújt az elmonzdításra váró számokkal.

Jó gyakorlási lehetőséget nyújt a hiányos számsorokat felvonultató feladatlap, ahol a növekvő és csökkenő sorrendre is figyelni kell, ezzel éberen tartva a gyerekek érdeklődését.

Kicsit könnyedebb vizekre evezve érdemes a nyomtatható színezőkkel is időt tölteni néha, amellett, hogy a kreatív elfoglaltság örömet okoz a gyerekeknek, közben észrevétlenül magukévá tehetik a színek segítségével a számokat is.

Kapcsolódó cikkek

Megkönnyíthetjük a számok tanulását a gyerekeknek

Számok tanulása egyről a kettőre kisiskolásoknak

Minél gyakrabban vonja be a szülő a foglalkoztatásba a számokat, annál könnyebb lesz a megismerkedés folyamata a gyerekeknek.

A kreatív gyerekkor növelheti az önértékelést

Rajzoljunk együtt: a firka és a paca növeli az önértékelést

Öröm a családnak, fejleszti a kreativitást, de a személyiség fejlődésében is maradandó hatása lehet, ha a rajzolás sikerélményt jelent a gyerekeknek.

A természet hangjai videóban segítenek a gyerekeknek a tanulásban

A természet hangjai segítenek a gyerekeknek a tanulásban

Videókkal ismerkedhetünk meg közelebbről a természet hangjaival. Képek és hangok mutatják be a körülöttünk élő madarakat, háziállatokat, hogy ezzel fejlesszék a gyerekek hallását és beszédkészségét.