Oktatóprogramok (régi oldal)

A leghasznosabb számítógépes programok

A mai modern világban rengeteg mindenre megoldást kínálhatnak a különböző programok a számítógépeken, laptopokon és persze mobiltelefonokon, tableteken. Éppen ezért az alábbi cikkben összegyűjtöttük a leghasznosabb számítógépes programokat, amik a mindennapjainkat is alaposan megkönnyíthetik.
A leghasznosabb számítógépes programok

Google Chrome

Alapjában véve egy Windows alapú gépnek a Microsoft Edge, míg egy iOS estében a Safari az a böngésző amit biztosan megtalálhatunk. A Google Chrome azonban azon programok között szerepel, amiket szinte biztosan az elsők között telepít mindenki. Ennek oka ,hogy a Chrome rengeteg olyan integrált szolgáltatást nyújt amik által a netezés kényelmesebb lehet, nem beszélve a remek keresőmotorról és a könnyű felhasználói felületről sem.

Daemon Tools Lite

A Daemon Tools Lite az egyik legjobb alkalmazás a képfájlok kezelésére és betöltésére. Az így betöltött tömörített ISO állományok sokkal könnyebben használhatóak. Ennek köszönhetően otthon felhasználásra tökéletes lehet. Ugyanakkor arra figyeljünk, hogy telepítéskor nehogy valamely nem kívánatos szponzor program is feltelepüljön.

VLC Media Player

Multimédiás téren egyértelműen az egyik legnépszerűbb opció a VLC Media Player. Ennek segítségével ugyanis szinte bármely videó és hangfájl lejátszható. Ráadsául mindenzt egy nagyon egyszerű, könnyen kezelhető felületen teszi, nem beszélve az ingyenességről sem.

Sőt mi több ezzel az alkalmazással ma már mi magunk is streamelhetünk. További nagy előnye ennek a programnak, hogy platformtól független megoldás, hiszen minden rendszeren használható, Windowson, iOS-en, Androidon és Linuxon egyaránt.

Skype

A világ egyik, ha nem a legelterjedtebb csevegő programjainak egyike és ezáltal a Windows rendszerek egyik alapvető tartozékának mondható. Segítségével azonnali szöveges üzeneteket tudunk küldeni, illetve interneten keresztüli hang- és videohívások lebonyolítására is használhatjuk. Emellett a tartalmak megosztását és a csoportos beszélgetéseket is támogatja, ráadásul itt is többplatformos megoldásról beszélhetünk.

7-Zip

Manapság egyetlen egy laptop és számítógép sem lehet teljes egy egyszerű tömörítő program nélkül. Az ingyenesen elérhető, 7-Zip pontosan ezt kínálja, amihez ráadásul minden elterjedt kiterjesztést támogat. Segítségével az archívumok legkülönfélébb típusait tudjuk villámgyorsan tömöríteni, vagy ha kell épp kicsomagolni, valamint böngészni és kezelni is.


Összegezve:

Természetesen ahány felhasználó, annyi felhasználó szokás, és ahhoz annyi programot is találhatunk a modern kínálatban. Ráadásul ma már az ingyenesen elérhető verziók között is számtalan kiváló opciót találhatunk, könnyű felhasználhatósággal és széles szolgáltatási körrel.

BatteryInfoView

A BatteryInfoView egy olyan könnyen használható program, amely minden alapvető információt közöl velünk az akkumulátorunk élettartamát és töltöttségét illetően. A felhasználói felülete inkább klasszikus megjelenést sugall, de ennek ellenére minden szükséges adatot megtalálunk benne, a töltöttségi szint mellett ugyanis az elhasználódás mértékét, feszültségi értéket és kapacitást is közöl,. Az adatok ráadásul szöveges fájlba is menthetők, ami ha úgy adódik segíthet minket, ha laptop akkumulátort országosan keresnénk az online kínálatban.

Kapcsolódó cikkek

Vekerdy Tamás szavai ma is aktuálisak

3 Vekerdy Tamás interjú, amit érdemes még manapság is elolvasni

A felnőttekkel ellentétben a gyerekek sosem untatták a neves pszichológust, akinek korábbi interjúit ma is érdemes elolvasni.

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

A szorongó gyermeknek nem csak a szociális kapcsolataival lesznek gondjai, hanem az iskolai teljesítményével is. A szülő feladata az, hogy észrevegye a gyermeke szorongó viselkedését és segítő kezet nyújtson neki. A cikkben a szorongó gyermekről olvashatn